Yayınlama Tarihi: 09 Ocak 2025
-
Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2025
Paylaş:

Zincir Eşleştirme (Chain Linking) Nedir?

Zincir Eşleştirme (Chain Linking) Nedir?

Chain Linking, iki farklı blockchain ağının birbirine bağlanarak veri paylaşımını sağlayan iletişime verilen isimdir. Türkçeye “Zincir Eşleştirme” olarak çevrilir.

Bu teknoloji, farklı blok zincirleri arasında bilgi ve varlık transferinin güvenli ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Örneğin, bir blockchain ağındaki dijital varlıkların, bir başka blockchain ağında kullanılabilir hale gelmesi Chain Linking sayesinde mümkün olur. Bu süreçte, zincirler arasında bir köprü görevi görerek merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamaları, NFT'ler ve diğer blockchain tabanlı çözümler arasında geniş çaplı entegrasyon imkanı sunar. 

Zincir Eşleştirmenin Avantajları 

Zincir eşleştirme, farklı blockchain ağları arasında esnek ve verimli bir işbirliği sağlar. Bu teknoloji, kullanıcıların yalnızca bir zincire bağlı kalmadan, çeşitli ağlardaki hizmet ve varlıklara erişmesine olanak tanır. Ayrıca, ağlar arasında veri transferini kolaylaştırarak işlem maliyetlerini düşürebilir ve daha hızlı işlem süreleri sunar. Bu sayede, zincirler arasında yeni fırsatlar doğar ve geliştiriciler, farklı ekosistemlerde yenilikçi projeler başlatabilirler. 

 

CoinO Sözlük ile Bilgiye Hızla Ulaşın: Kripto Terimlerini Öğrenin, Blockchain Dünyasını Keşfedin!

CoinO Sözlük ile kripto varlıklar, blockchain teknolojisi ve finans dünyasına dair temel bilgilere kolayca ulaşın!

Consortium Blockchain (Blokzinciri Mutabakatı) Nedir?

Consortium Blockchain (Blokzinciri Mutabakatı) Nedir?

Consortium Blockchain; organizasyonel bir mutabakat gerektirir ve farklı organizasyonlarla çalışabilir.

Co-Signer Nedir?

Co-Signer Nedir?

Co-Signer; kripto para cüzdanlarına, sahibi haricinde de kısmi kontrol ve erişim hakkı olan kişi veya kurumları ifade etmek için kullanılır.

Cryptocurrency (Kripto Para) Nedir?

Cryptocurrency (Kripto Para) Nedir?

Kripto para; blockchain teknolojisine dayalı, merkeziyetsiz, kriptografik protokoller ile şifrelenmiş, fiziksel karşılığı bulunmayan ve takas işlemlerinde kullanılabilen dijital varlıktır.

Çatallanma (Fork) Nedir?

Çatallanma (Fork) Nedir?

Fork terimi Türkçede "çatallanma" olarak karşılık bulur. Çatallanma, kripto para birimlerinin mevcut blockchain ağında ayrı kopyalar halinde bölünmesidir.

Date of Lunch (Lansman Tarihi) Nedir?

Date of Lunch (Lansman Tarihi) Nedir?

Bir kripto para projesine ait, halka arz edilecek olan token’ların piyasaya ilk çıkış tarihine Date of Lunch, Türkçeye çevrilmiş haliyle “Lansman Tarihi” denir.

DApp (Decentralized Applications) Nedir?

DApp (Decentralized Applications) Nedir?

Decentralized Applications, Türkçeye çevrilmiş haliyle “Merkeziyetsiz Uygulamalar kısaca dAPPs olarak da bilinirler. Merkezi olmayan uygulamalar için kullanılan bir tanımlamadır.

Bizimle İletişime Geçin!

Soru, görüş ve önerileriniz için bizimle [email protected] adresinden irtibata geçebilirsiniz.

CoinO’ya Ulaşmak İçin :
  • E-posta
  • Telefon
® 2024 CoinO Blog
Tüm hakları saklıdır.
back top