25 Kasım 2024
Paylaş:

Non-Custodial Wallet (Gözetimsiz Cüzdan) Nedir?

Non-Custodial Wallet (Gözetimsiz Cüzdan) Nedir?

Non-Custodial Wallet, bir kripto para cüzdanının tüm kontrolünün ve sorumluluğunun kullanıcıda olduğu vesayetsiz cüzdan türlerini ifade eder.

“Gözetimsiz Cüzdan” olarak da ifade edilebilir. Çevrim dışı veya çevrim içi olarak kullanılabilir. Özel anahtarlar vasıtasıyla tüm yetki aracısız bir biçimde kullanıcıya aittir. 

 

Non-Custodial Wallet’ın Avantajları 

Non-custodial cüzdanların en büyük avantajı, kullanıcıların kendi fonları üzerinde tam kontrol sahibi olmalarıdır. Bu durum, kullanıcıların kripto varlıklarını herhangi bir üçüncü tarafa güvenmeden yönetmelerine olanak tanır. Ayrıca, kullanıcılar fonlarının güvenliği konusunda daha fazla sorumluluk alarak, kendi güvenlik önlemlerini belirleme şansına sahip olurlar. 

 

Güvenlik ve Sorumluluk 

Non-custodial cüzdanlar, kullanıcıların özel anahtarlarını kendilerinin saklamasını gerektirdiğinden, güvenlik büyük bir önem taşır. Eğer özel anahtar kaybolursa veya başkalarının eline geçerse, cüzdandaki varlıkların geri alınması mümkün olmayabilir. Bu nedenle, kullanıcıların özel anahtarlarını güvenli bir şekilde saklamaları ve yedeklemeleri hayati bir öneme sahiptir. 

 

Kullanım Alanları 

Non-custodial cüzdanlar, genellikle kripto para yatırımcıları ve kullanıcıları tarafından tercih edilir. Çeşitli kripto para birimlerini saklama, gönderme ve alma işlemlerini kolaylaştırırken, aynı zamanda kullanıcılara merkeziyetsiz bir deneyim sunar. Ayrıca, DeFi uygulamaları ve DApp’ler gibi merkeziyetsiz platformlarla etkileşimde bulunma olanağı tanır. 

CoinO Sözlük ile Bilgiye Hızla Ulaşın: Kripto Terimlerini Öğrenin, Blockchain Dünyasını Keşfedin!

CoinO Sözlük ile kripto varlıklar, blockchain teknolojisi ve finans dünyasına dair temel bilgilere kolayca ulaşın!

51 Saldırısı (Attack 51) Nedir?

51 Saldırısı (Attack 51) Nedir?

%51 saldırısı, kripto para madenciliği sürecinde bir veya birden fazla kişinin ağ üzerindeki toplam üretim gücünün %50’sinden fazlasını kontrol altına almasıyla gerçekleşen bir siber saldırı türüdür.  

Accumulation (Akümülasyon) Nedir?

Accumulation (Akümülasyon) Nedir?

Kripto para piyasalarında akümülasyon, bir düşüş veya yükseliş döneminin ardından meydana gelen ve uzun bir süreyi kapsayan bir süreçtir.

Airdrop Nedir?

Airdrop Nedir?

Airdrop, kripto para projelerinin yeni yatırımcılara belirli koşulların sağlanması karşılığında promosyon amaçlı kripto para dağıtmasıdır.

Akıllı Sözleşme (Smart Contract) Nedir?

Akıllı Sözleşme (Smart Contract) Nedir?

Akıllı sözleşmeler, blokzinciri (blockchain) üzerinde çalışan ve kendi kendine uygulanan programlar olarak tanımlanır.

Altcoin Nedir?

Altcoin Nedir?

Altcoin, ilk kripto para olan Bitcoin’e alternatif olarak piyasaya çıkan kripto paraların tamamını ifade eder.

API (Application Programming Interface) Nedir?

API (Application Programming Interface) Nedir?

API, "Uygulama Programlama Arayüzü" anlamına gelir ve bir uygulamanın işlevlerine dışarıdan veya uzaktan erişim sağlayarak bu işlevlerin kullanılmasına olanak tanıyan bir araçtır.

düşük komisyon ücretleri CoinO'da!
düşük komisyon ücretleri CoinO'da!
Bizimle İletişime Geçin!

Soru, görüş ve önerileriniz için bizimle [email protected] adresinden irtibata geçebilirsiniz.

CoinO’ya Ulaşmak İçin :
  • E-posta
  • Telefon
® 2024 CoinO Blog
Tüm hakları saklıdır.
back top