Yayınlama Tarihi: 13 Kasım 2024
-
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2025
Paylaş:

Buidl Nedir?

Buidl Nedir?

BUIDL terimi İngilizcede “inşa etmek” manasına gelen “build” kelimesinin bilinçli olarak yanlış yazılmış halidir.

Sadece kripto para kazanmak, takas etmek ya da parayı pasif olarak tutmak yerine; blockchain ve kripto para ekosistemine katkı sağlamak için çalışılması gerektiği düşüncesidir. 

BUIDL Felsefesinin Amacı 

BUIDL felsefesi, blokzincir ve kripto para ekosisteminin geleceğini inşa etmek için çalışmayı teşvik eder. Sadece spekülatif alım-satım yaparak kısa vadeli kazançlara odaklanmak yerine, teknolojinin ve projelerin büyümesine katkıda bulunmak, topluluğun uzun vadeli başarıya ulaşmasını sağlar. Bu, geliştiriciler, girişimciler, içerik üreticileri ve diğer katılımcılar için bir motivasyon kaynağıdır. BUIDL, ekosistemi şekillendiren ve ilerleten inovasyonların bir parçası olma çağrısıdır. 

BUIDL ve Kripto Topluluğu 

BUIDL terimi, HODL (Hold on For Dear Life) terimiyle benzer şekilde kripto topluluğunun diline yerleşmiştir. Ancak HODL, uzun vadeli yatırım yapma ve kripto parayı elde tutma anlamına gelirken, BUIDL daha proaktif bir yaklaşımı ifade eder. Kripto topluluğu içinde, teknolojiyi benimseyen ve destekleyen bireyler için bu iki terim birlikte kullanılır; yani, hem kripto paraları elde tutmak hem de bu ekosisteme katkıda bulunarak geliştirmek önemlidir. 

BUIDL ve Blockchain Gelişimi 

Blockchain ve kripto para teknolojileri hala gelişim aşamasındadır ve bu süreçte BUIDL felsefesine sahip bireyler ve projeler, yenilikçi çözümler geliştirerek ekosistemin olgunlaşmasına katkı sağlarlar. Merkeziyetsiz uygulamalar (dApps), akıllı sözleşmeler, yeni blockchain projeleri ve ölçeklenebilirlik çözümleri gibi birçok alanda BUIDL felsefesiyle çalışan kişiler, bu teknolojinin gerçek dünya kullanım senaryolarına uygun hale gelmesi için çalışmaktadırlar. 

CoinO Sözlük ile Bilgiye Hızla Ulaşın: Kripto Terimlerini Öğrenin, Blockchain Dünyasını Keşfedin!

CoinO Sözlük ile kripto varlıklar, blockchain teknolojisi ve finans dünyasına dair temel bilgilere kolayca ulaşın!

Output (Çıktı) Nedir?

Output (Çıktı) Nedir?

Output; transfer edilecek kripto paralara ait miktar, adres gibi bilgilerin transfere eklenmesine denir. Referans niteliği taşıyan bu veriler output ya da çıktı olarak ifade edilir.

OTC - Over The Counter (Tezgâh Üstü İşlemler) Nedir?

OTC - Over The Counter (Tezgâh Üstü İşlemler) Nedir?

Over the Counter, dilimize “Tezgâh Üstü İşlemler” olarak çevrilir, kısaltması OTC’dir.

Parabolic Sar Nedir?

Parabolic Sar Nedir?

Parabolik SAR, bir kripto paraya ait kısa vadeli hareketlerin gözlemlendiği bir teknik analiz indikatörüdür.

Pay-Per-Share (Pay Başına Ödeme) Nedir?

Pay-Per-Share (Pay Başına Ödeme) Nedir?

Pay-Per-Share, Türkçe “Pay Başına Ödeme” anlamına gelmektedir.

Peer-To-Peer (Eşler Arasında) Nedir?

Peer-To-Peer (Eşler Arasında) Nedir?

Peer To Peer dilimize “Eşler Arası” olarak çevrilir, kısaltması ise P2P’dir. Merkeziyetsiz bir biçimde, blockchain ağı üzerindeki node’lar arasında gerçekleşen veri paylaşımları neticesinde ortaya çıkan dağıtık ağ yapısı olarak ifade edilebilir.

Pri-Mine (Önceden Kazılmış) Nedir?

Pri-Mine (Önceden Kazılmış) Nedir?

Pre-Mine terimi Türkçede “Önceden Kazılmış” olarak ifade edilir. Bir kripto para piyasaya sürülmeden önce, proje geliştiricileri tarafından üretilen ve bir cüzdana aktarılan miktarı tanımlamak için kullanılır.

Bizimle İletişime Geçin!

Soru, görüş ve önerileriniz için bizimle [email protected] adresinden irtibata geçebilirsiniz.

CoinO’ya Ulaşmak İçin :
  • E-posta
  • Telefon
® 2024 CoinO Blog
Tüm hakları saklıdır.
back top